Thuismaand | JanuariJanuari, thuiszitmaand.

Over zitten weten we bij de Zitfabriek natuurlijk alles af! Verplicht thuiszitten is weliswaar een hele andere zaak. Hoe zit je goed thuis? En hoe zorg je ervoor dat je niet gillend gek wordt na weken aan de eettafel met je laptop?

Hier 5 tips om goed thuis te zitten:

Tip 1: Zitcomfort

Het is een no-brainer dat als je heel de dag thuis aan het werk bent, zitcomfort ontzettend belangrijk is. Veel mensen hebben geen speciale plek ingericht om thuis te werken, aangezien velen dachten dat het een tijdelijke oplossing zou zijn. Maanden later weten we dat thuiswerken vaker zal gaan voorkomen in deze nieuwe tijd.
Aangezien vele mensen thuis niet een speciale bureautafel hebben, werken ze aan de eettafel. Veel bureaustoelen zijn qua hoogte weliswaar niet afgestemd op de hoogte van een eetkamertafel.
Onze Mood #95 is naast eetkamerstoel ook verkrijgbaar als bureaustoel, zonder dat de hoogte van de Mood #95 verandert. Perfect zitcomfort, de ideale hoogte voor aan de eetkamertafel en een prachtig stukje design in je huis.

Tip 2: Geluid

Een van de zintuigen die je gemakkelijk kunt prikkelen is je gehoor, bijvoorbeeld met onze Zwitscherboxen. Dit “vogelhuisje” heeft een bewegingssensor. Zodra de sensor beweging detecteert, springt het vogelhuisje aan en beginnen er vogelgeluiden af te spelen.
Iedere keer als je een kamer binnenkomt, speelt het huisje 100 seconden het getjilp van vogels af. Na die 100 seconden verdwijnt het geluid geleidelijk. Even een minuutje voor jezelf.

Tip 3: Afwisseling

Het gebrek aan afwisseling kan ervoor zorgen dat je in een sleur terecht komt. Als je niet een keertje naar kantoor kan, haal je al snel geen inspiratie meer uit je thuiswerkplek. Onze tip is dan ook om regelmatig je bureau (of waar je dan ook aan zit te werken) te veranderen.
Dit kan erg gemakkelijk door bijvoorbeeld wat decoratie te verplaatsen of te veranderen. Of door je servies een keertje te veranderen, waardoor je bij iedere koffie vrolijk wordt van je nieuwe kopje.

Tip 4: Licht

Erg belangrijk aan je thuiswerkplek is voldoende licht. Als je niet genoeg omgevingslicht hebt, kunnen je ogen (en dus jij zelf) sneller moe raken. Als het enige licht van je (laptop)beeldscherm afkomt, zijn je ogen sneller geneigd om niet te focussen.
Zorg er dus voor dat er genoeg omgevingslicht is en probeer altijd in de buurt van een raam te werken. Werk je ’s avonds? Dan is een goede bureaulamp aan te raden. Wat dacht je van onze Woody? Heb je meteen een gezellige collega om mee te kletsen tijdens te koffiepauze.

Tip 5: VrijMiBo

Werken op kantoor heeft meerdere voordelen, waaronder direct contact met je collega’s. Mis je de VrijMiBo? Je kunt heel tof zelf je eigen drank thuis maken. Al eens ooit gehoord van Snippers?
Snippers zijn flessen met daarin snippers van vaten waarin bijvoorbeeld gin of whisky zat opgeslagen. Je vult deze flessen gemakkelijk met een (smaakloze) alcohol, zoals bijvoorbeeld wodka. De smaak van de gin/whisky is volledig in de snippers getrokken en laten deze smaak gedurende 3-4 weken los aan de alcohol. In het geval van Gin Snippers kun je ook zelf kruiden of bloemen toevoegen voor een extra smaakje aan je gin.
Serveer vervolgens je zelfgemaakt gin of whisky in onze toffe Cuba glazen!

Delen.....

Share on facebook
Share on whatsapp

Meer berichten

Dutch Design Week 2022

Van 22 t/m 30 oktober keert het grootste designevent van Noord-Europa terug in Eindhoven. Zet je schrap voor een week met 100+ locaties, 2.600 ontwerpers

Lees meer »

PANO FAUTEUIL

We zitten niet stil.. Onze nieuwste aanwinst is gearriveerd! We stellen je voor aan onze nieuwe Pano fauteuil. De Pano fauteuil is een echt plaatje

Lees meer »