BANNE |

Progressive design 
from the lowlands

In zijn zoektocht naar nieuwe duurzame materialen vond Peter van de Water Ecopixel. Dit terrazzo-achtige materiaal inspireerde hem tot een sculpturaal ontwerp voor Banne.
Ecopixel kan oneindig vaak worden omgesmolten en hergebruikt. Het is volledig recyclebaar en circulair.

Bloom, een finalist van Rosanna Orlandi’s Guiltless Plastic Award 2020, verandert afval in iets moois. De stoel is gemaakt van Ecopixel – een thermoplast die oneindig vaak kan worden omgesmolten en hergebruikt, en toch bestand is tegen temperaturen van -10 °C tot + 50 °C.

De zwarte versie is gemaakt van industrieel afval van de auto-industrie, de multi-colour van gerecyclede flessedoppen en de wit-terrazzo variant bestaat uit een mix van 50-70 procent gerecycled consumentenafval.

De stoel is voorzien van een geïntegreerde regenwaterafvoer, zodat je altijd droog zit. Of je maakt hem winddicht door hem te vullen met een paar kilo zand.

Over Peter van de Water:
Peter’s werk, winnaar van de Dutch Design Award 2019, kenmerkt zich door sterke, vastberaden ideeën, wat leidt tot ontwerpen met een vaak iconische esthetiek.

Over Ecopixel:
Ecopixel recycleert thermoplastisch afvalmateriaal om een gerecycled en recyclebaar materiaal te verkrijgen, waardoor een echte kringloop in materiaalgebruik ontstaat.

BANNE is ook deelnemer van de Dutch Design Week 2021 : 

https://ddw.nl/nl/programma/4949/banne-bloom-lounge-chair

 
 

Delen.....

Share on facebook
Share on whatsapp

Meer berichten

Dutch Design Week 2022

Van 22 t/m 30 oktober keert het grootste designevent van Noord-Europa terug in Eindhoven. Zet je schrap voor een week met 100+ locaties, 2.600 ontwerpers

Lees meer »